Visualitzacions de pàgina durant la darrera setmana

dijous, 1 de desembre del 2011

Nosferatu, una bona persona


La caracterització que F.W. Murneau creà per a la seua visió del Dràcula de Bram Stocker amb el personatge de Nosferatu ha sigut  emblema dels sers més terrorífics de la història del cinema.  Els entesos en la matèria destaquen que el director alemany volia que el seu vampir tinguera un caire de "rata humana malvada".

Tanmateix, els meus alumnes (que desconeixien per complet el personatge) no pensen el mateix. A l'examen que els he posat aquesta setmana havien de fer una descripció física i psíquica d'aquesta imatge. En la primera part tots coincidien en el seu aspecte exterior, però pel que correspon a l'interior m'he endut una "sorprenent sorpresa" valga la redundància. A continuació el top ten de Nosferatu com a persona. 

1. "A pesar del seu aspecte és una persona molt simpàtica, divertida i intel·ligent. És molt amigable i també molt educat amb tothom. "

2. "L'home pareix tindre un transtorn, però en el fons és una bona persona, sempre que pot ajudar no s'ho pensa dues vegades. Cal no deixar-se emportar per les aparences."

3. "Li agrada molt anar amb vaixell perquè així descansa i es relaxa."

4. "L'únic problema del seu caràcter és que és molt bona persona i tot el món s'aprofita d'ell." 

Alguns fins i tot l'han batejat:

5. "Pepo, és vergonyós però molt amable i li encanta el color negre."

6. "És una persona molt agradable. Sempre està rient i ajudant als que ho necessiten, com és el seu cas."

7. "És el personatge d'una aventura de pirates."

8. "Es podria dedicar a qualsevol ofici, però jo crec que té pinta de matemàtic o d'actor de cine. És una molt bona persona."

9."Psíquicament pareix una persona molt roïna però en el fons és bo. En la fotografia actua com a personatge de terror però de segur que és com nosaltres, una persona normal."

I la millor resposta, o, si més no, la més curiosa:

10. "Tret del seu aspecte exterior, per dins sols és un home normal, que treballa en un institut de professor de Castellà i està casat amb dues filles."

D'aquestes descripcions trac una conclusió i una pregunta.

La reflexió és que el meu alumnat no es queda en les aparences i tenen consciència d'allò que em diem "bellesa interior".

I la qüestió és:

Quin professor de Castellà ha tingut aquest alumne que li recorda al Nosferatu?


3 comentaris:

  1. JAJAJAJAJA!!! Ai no puc parar de riure!!! Sense paraules!!! XD!!! La Bella i la Bèstia els va afectar profundament!

    ResponElimina
  2. El senyor González del Vas i un servidor ens fiquem en mode "investigator" ara mateix...

    ResponElimina