Visualitzacions de pàgina durant la darrera setmana

dijous, 11 d’abril del 2013

Ca Tivo


Farà vora vint anys (o més) que funcionava al bell mig del Passeig de l'Estació de Sueca una gelateria anomenada Casa Tivo. Era molt típic i comú a l'estiu, sobretot en festes patronals, sopar als bars propers, La Clau i El Bonestar, i fer-se, seguidament, el geladet o el resopó a Ca Tivo. 
Per circumstàncies que desconec la casa  va tancar, alguns diuen que per jubilació; altres, per circumstàncies familiars. Però la bona qüestió és que farà uns anyets em contaren una batalleta, si més no simpàtica, en relació a la coneguda casa de gelats.  

Un grup d'homes madurs que ja passàvem els quaranta anys se n'anaren de sopar per celebrar l'inici de les vacances d'estiu. La premisa patriarcal era "sols homes" i "dones a casa". Tanmateix, acordaren amb les mullers que no ho farien llarg i que després del segon cubata tornarien a casa a no més tardar.

El sopar portà als cubates, i aquestos, a la festa. Aquella fou tan sonada i divertida que els festers d'ocasió no volien finir-la i l'allargaren tot el que pogueren i més. Entre acudits, balls i romanços acabaren a Gandia i arribaren a Sueca quan ja començava a clarejar. Molts patien per les reaccions conjugals, altres, no tant. Es per això que un  homenot d'aquella colla pensà que tenia la coartada perfecta per excusar l'hora d'arribada:

-Pepe! Són les set del matí! D'on véns tan tard, refotre? Li diu l'esposa.
-Ei, de Ca Tivo... de fer-nos un geladet...! 
-De Ca Tivo?! Tira! Tira cap al sofà que ja t'apanyaré!

En aquells dies d'estiu Ca Tivo portava més de deu anys tancat! Bon intent!

1 comentari:

  1. hola,somos biznietos de la familia Ca Tivo y queriamos deciros que la heladeria era muy buena y hacian los helados mas extraordinarios de Sueca y nos encantaria volver a abrirla nosotros porque no llegamos a estar cuando estaba abierto pero nuestros padres y abuelos lo probaron .Para que conste tenemos 8 y 7 años de parte de la familia Ca Tivo amunt valencia.

    ResponElimina