Visualitzacions de pàgina durant la darrera setmana

divendres, 8 de novembre del 2013

El Califa, Canal 9 i l'article 56






Ja fa uns quants anys la Trinca cantava la cançó El Califa a ritme de "chotis" madrileny per denunciar amb el seu humor musical la classe política prepotent, autoritària i poc escrupulosa que prenia decisions unilaterals per a un suposat, a la vegada que fals, benefici ciutadà. Malauradament, aquest tema, trenta anys més tard, continua estant en voga perquè els nostres dirigents no han madurat en aquest sentit. 

"Califa, ets el rei de l'enganyifa; Califa, tu sí que t'ho has muntat bé!"



Si canviàrem l'apelatiu per Zaplana, Camps o Fabra, no estaríem dient cap mentida ni molt menys cap insult. Ells han farcit la graella televisiva de caspa i vísceres i, per postres, la manipulació informativa que s'havia denunciat durant tots aquests anys per part de treballadors, grups polítics de l'oposició i sindicats s'ha corroborat en les darreres 72 hores quan després de l'anunci del tancament de RTVV els empleats de Canal 9 han afirmat que rebien ordres expresses de la Generalitat per contar mitges mentides o desinformar la població com en el cas de l'accident de metro del 3 de juliol del 2006.



Per si això fora poc, "nostres senyories" volen passar-se per l'engonal les normes legals i fer cas omís a l'article 56 de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià i carregar-se d'un espolsó l'espai de comunicació públic que ve avalat per la nostra Carta Magna. Però, com bé diria de bell nou la Trinca,  el president Fabra i els seus sequaços apliquen alegrement l'article 26 "per així fer cas omís" i justificar-se:



"Diu l'article 26 
que en un cas de compromís, 
el Califa pot si cal, 
passar-se per l'engonal, 
totes les lleis del País"



Es trist, molt trist que s'albire de forma immediata el tancament de la nostra televisió pública, aquella que Enric Valor va dir que: "havia de durar molts anys". També no té nom la complicitat del personal de Canal 9 amb els califes durant quasi 25 anys i fer públiques, en aquests tres dies, totes les extorsions, amenaces i altres tècniques sicilianes quan la partida està a punt de finalitzar.



Tot i això, i recorrent al refranyer popular "Mai no és tard quan Déu arriba"  ara és l'hora d'unir-nos per dir clarament "no" a la classe dirigent que amb arguments demagògics com ara que "para salvaguardar la educación, la sanidad y los servicios sociales, es preciso el cierre de Canal 9", volen fer-nos beure oli. Tot menys aplicar l'article primer de la Trinca:

"Segons l'article primer,
el califa està obligat
ha tractar l'administrat
com si fos home de bé"



Diuen que el qui fa el que pot no està obligat a més. Atès que el problema és de capacitat, gestió i sentit comú la solució és ben clara: dimissió i eleccions anticipades ja!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada